Novosti

Priopćenja

17.10.2019.

Vrhovni sud Republike Hrvatske od danas možete pratiti i na internetskoj društvenoj mreži Twitter

Vrhovni sud Republike Hrvatske od danas možete pratiti i na internetskoj društvenoj mreži Twitter putem korisničkog računa "RH Vrhovni sud" odnosno @RHVrhovnisud ili ​putem linka: https://twitter.com/RHVrhovnisud

Osim na mrežnoj stranici suda, obavijesti i priopćenja bit će dostupne i putem Twitter računa.

- twitter.com/RHVrhovnisud

Glasnogovornik
Vrhovnog suda Republike Hrvatske
sudac Željko Pajalić


15.10.2019.

Priopćenje u povodu Konferencije za novinare Predsjednice GLAS-a u Hrvatskom saboru

Na svojoj današnjoj konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru predsjednica GLAS-a gospođa Anka Mrak-Taritaš navela je, da je njena stranka tražila da vidi koliko predmeta suci rješavaju, koliko se žalbi usvaja, za što su vladajući rekli da nije potrebno. Pri tome je naglasila kako se GLAS zauzima za neovisno pravosuđe čiji će rad biti transparentan jer neovisnost pravosuđa ne smije biti kulisa za neodgovornost, kaos, nered i nepravdu.

Želimo informirati javnost da Predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske od 2013. godine izvješćuje Hrvatski sabor o stanju sudbene vlasti, koja Izvješća, osim što su dostavljena i predstavljena Saboru Republike Hrvatske, se nalaze i na mrežnim stranicama Vrhovnog suda Republike Hrvatske, te je vrlo lako upoznati se sa rezultatima rada sudbene vlasti za svaku godinu, što je mogla učiniti i gospođa zastupnica.

Izvješće za 2018. Predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske dostavio je Hrvatskom saboru 25. travnja 2019., te je to izvješće predstavio Odboru za pravosuđe Hrvatskog sabora 26. rujna 2019.

Izvješće za prošlu godinu, kao i za sve godine od 2013. do ove godine, mogu se vidjeti na mrežnim stranicama Vrhovnog suda Republike Hrvatske pod izbornikom "Izvješća". (www. vsrh.hr).

Vrhovni sud Republike Hrvatske, izvješćuje o svim poboljšanjima SupraNove i Portala sudske prakse radi transparentnog uvida u sudske odluke.

Na kraju, ali ne i najmanje važno, na stranicama ovog Suda objavljeno je i izvješće CEPEJ Europske komisije Vijeća Europe za efikasnost i kvalitetu pravosuđa za 2018. iz kojeg se stanje u pravosuđu može usporediti sa zemljama Vijeća Europe.

-

Glasnogovornik
Vrhovnog suda Republike Hrvatske
sudac Željko Pajalić

Ovaj projekt podržan je sredstvima Europske unije