Priopćenja

Vrhovni sud postrožio kažnjavanje nasilnika zbog kaznenog djela ubojstva na štetu žena, suprotno navodima Jutarnjeg lista

06.06.2024.

Novinarka Kristina Turčin objavila je u Jutarnjem listu broj 9269 od 6. lipnja 2024. godine članak pod naslovom „Za strože kazne nasilnicima 96% građana, ali ne i suci. “ Autorica članka, u pogledu tragičnih događaja, ubojstava četiri žene u ovoj godini, zaključuje kako nasilje nad ženama u Hrvatskoj nije jenjalo te da dio razloga sasvim sigurno leži u stručnoj pravosudnoj javnosti odnosno kako se suci protive strožem kažnjavanja nasilnika, za razliku od stava 96% građana.

Sastanak s češkim i slovačkim sucima

01.02.2024.

Predsjednik Građanskog odjela Vrhovnog suda Republike Hrvatske Damir Kontrec, i suci Đuro Sessa i mr. sc. Igor Periša posjetili su 29. i 30. siječnja 2024. Pravosudnu akademiju Slovačke smještenu u Omšeniu.

Predsjednik Vrhovnog suda protiv bojkota rada Državnog izbornog povjerenstva

12.01.2024.

Predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske, koji je po službenoj dužnosti i predsjednik Državnog izbornog povjerenstva, u povodu najave Udruge hrvatskih sudaca (UHS) da će u okviru pregovaračkog postupka sa Vladom RH pokrenuti „mjere“ od kojih se jedna odnosi na nesudjelovanje sudaca u radu izbornih povjerenstava, ističe da ne podržava takvu namjeru.
vrh stranice