Priopćenja

Na Vrhovnom sudu predstavnici Građanskih odjela županijskih sudova razmotrili sporna pitanja u vezi predmeta koji se vode u povodu tužbi i ovrha RBA zadruga protiv potrošača

24.05.2023.

Dana 22. svibnja 2023. na inicijativu predsjednika Vrhovnog suda Republike Hrvatske održan je sastanak predstavnika Građanskih odjela Županijskih sudova radi razmatranja spornih pitanja nastalih u mnogim parničnim i ovršnim predmetima koji se vode u vezi sa RBA zadruga u kojima tuženi potrošači ističu da iznose navedene u ugovoru o zajmu nisu primili, odnosno da im nisu stavljeni na raspolaganje nego da su u stvarnosti primili značajno manji iznos.

Priopćenje Vrhovnog suda RH u povodu odluke Udruge hrvatskih sudaca

04.05.2023.

Povodom odluke Udruge hrvatskih sudaca kojom poziva suce na tzv. "bijeli štrajk" ističemo slijedeće:
Prvenstveno, Vrhovni sud Republike Hrvatske smatra da je za nastalu neželjenu situaciju pretežito odgovorna izvršna vlast svojom politikom nametanja sudbenoj vlasti brojnih bitnih a nepovoljnih uvjeta života i rada.

Proširena Opća sjednica Vrhovnog suda jednoglasno donijela zaključke o plaćama

24.04.2023.

Na početku rada današnje proširene Opće sjednice Vrhovnog suda Republike Hrvatske, predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske mr. sc. Radovan Dobronić obavijestio je proširenu sjednicu da je Ministarstvo pravosuđa i uprave, neposredno prije početka sjednice, povuklo iz procedure Nacrt prijedloga Zakona o izmjeni i dopuni Zakona o plaćama sudaca i drugih pravosudnih dužnosnika s konačnim prijedlogom Zakona. Time je formalno otpala potreba raspraviti Nacrt prijedloga.
vrh stranice