Priopćenja

Vrhovni sud Republike Hrvatske donio tri odluke

19.09.2022.

Svojom presudom vijeće VSRH u predmetu I Kž 180/2019 protiv optuženog B.B. zbog kaznenog djela iz čl. 291. st. 2. u vezi sa st. 1. KZ RH djelomično je ukinulo, djelomično potvrdilo, a djelomično je preinačilo prvostupanjsku presudu, u osuđujućem dijelu, u odluci o kazni, kao i odluku o imovinskopravnom zahtjevu.

Priopćenje za javnost

14.09.2022.

U povodu pisanja tjednika Nacional, broj 1273 od 13. rujna 2022., u tekstu novinara Dragana Đurića, pod naslovom „Zastara slučaja „Vrtovi sunca“ vrijedna desetke milijuna eura samo je jedna od kontroverzi suca Damira Kosa,“ u kojem se po treći puta u tom tjedniku sudac Vrhovnog suda Damir Kos proglašava odgovornim za nastup zastare, radi pravilnog izvješćivanja javnosti i radi objašnjenja načina rada u Vrhovnom sudu navodimo:

Lista kandidata za izbor članova Državnog sudbenog vijeća

02.09.2022.

Povjerenstvo za izbor članova Državnog sudbenog vijeća iz reda sudaca na temelju odredbe članka 16. stavak 7. Zakona o državnom sudbenom vijeću („Narodne novine“ broj 116/10, 57/11, 130/11, 13/13, 28/13, 82/15, 67/18, 126/19 i 80/22) objavljuje utvrđene liste kandidata i njihove životopise.
vrh stranice