Priopćenja

Sastanak s češkim i slovačkim sucima

01.02.2024.

Predsjednik Građanskog odjela Vrhovnog suda Republike Hrvatske Damir Kontrec, i suci Đuro Sessa i mr. sc. Igor Periša posjetili su 29. i 30. siječnja 2024. Pravosudnu akademiju Slovačke smještenu u Omšeniu.

Predsjednik Vrhovnog suda protiv bojkota rada Državnog izbornog povjerenstva

12.01.2024.

Predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske, koji je po službenoj dužnosti i predsjednik Državnog izbornog povjerenstva, u povodu najave Udruge hrvatskih sudaca (UHS) da će u okviru pregovaračkog postupka sa Vladom RH pokrenuti „mjere“ od kojih se jedna odnosi na nesudjelovanje sudaca u radu izbornih povjerenstava, ističe da ne podržava takvu namjeru.

Predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske umanjio normu sucima za 25 % zbog izvanrednih okolnosti

05.10.2023.

Svojom Uputom Su-IV-224/2023-2 od 28. rujna 2023. predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske mr. sc. Radovan Dobronić svim predsjednicima sudova ukazao je na potrebu vrednovanja sudačke norme kod odlučivanja o obnašanju sudačke dužnosti za 2023., sukladno Okvirnim mjerilima za rad sudaca, na način da se propisana norma umanji za 25 % zbog izvanrednih okolnosti.
vrh stranice